Vloeren vinyl

Bij Multivloer Emmen zien wij vloeren van vinyl als de alleskunner onder de vloeren. Verkrijgbaar in iedere kleur en print en geschikt voor iedere woon- of interieurstijl. Of je nou een industrieel of modern of juist een landelijk of klassiek interieur hebt, je maakt het af met een vloer van vinyl.

Eigenschappen vinyl vloeren

Vinyl lijkt erg op PVC wanneer je kijkt naar materiaal (polyvinylchloride) en de mogelijkheden kwa kleuren en stijlen. Toch verschillen ze op het vlak van eigenschappen wel van elkaar. Wat zijn dan de verschillen?

 • Een vloer van vinyl is namelijk soepeler. Dankzij een andere opbouw van vloerlagen is vinyl zachter dan PVC. Dit maakt het gemakkelijker om te leggen, maar tegelijkertijd gevoeliger voor invloeden van buitenaf.
 • De afmetingen van de stukken zijn groter dan bij PVC. Erg handig wanneer je een grote ruimte gaat voorzien van een vinyl vloer. Voor je het weet ligt de vloer er al in!
 • Vinyl is zachter dan PVC. Daardoor voelt het zachter aan voor je voeten en is het ook meer geluiddempend.
 • Goedkoper dan PVC omdat het minder lang meegaat.

Voordelen van vinyl vloeren

Vinyl staat ook wel bekend als vloerzeil. Maar het heeft wel veel duidelijke voordelen ten opzichte van een normaal vloerzeil.

 • Geluiddempend

Een vloer van vinyl is stil en geluiddempend. Dit komt door het materiaal. Het zorgt voor een goede akoestiek in je huis en neemt dat holle geluid in je keuken, woon- of badkamer weg.

 • Eenvoudig te reinigen

Vocht en vuil blijft op het oppervlakte liggen en trekt niet in de vloer. Hierdoor zijn vloeren van vinyl gemakkelijk af te nemen. Een vloer van vinyl kan daarnaast gelegd worden met zo min mogelijk naden, waardoor vuil en vocht zich amper tussen de naden kunnen ophopen.

 • Past zich eenvoudig aan de temperatuur aan

Vinyl heeft als eigenschap dat het de temperatuur van een ruimte snel overneemt en vasthoudt. Handig wanneer je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt. Daarnaast bespaar je op kosten voor stoken.

 • Eenvoudig te leggen, vervangen en mee te nemen

Het is eenvoudig te leggen, want de stukken vinyl zijn over het algemeen groot. Kost aanzienlijk minder tijd om te leggen. Wanneer de vloer zwevend is gelegd en dus niet is vastgelijmd aan de ondervloer, kun je een vloer van vinyl eenvoudig vervangen of meenemen. Bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of zelfs overplaatsen naar een andere ruimte.

 • Duurzaam en gaat lang mee

Polyvinylchloride gaat lang mee. Daarnaast heeft het geen ondersteunende materialen als hout nodig. Vloeren van vinyl worden over het algemeen gemaakt van gerecyclede materialen en er zijn geen chemische middelen nodig bij de onderhoud.

 • Geschikt voor iedere ruimte

Vinyl is van nature vochtafstotend. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren. En omgevallen glas drinken of een hond met natte pootjes? Geen probleem. Dit zorgt er ook voor dat vinyl in vrijwel iedere ruimte gelegd kan worden. Mits goed gelegd, kun je het zelfs gebruiken in de badkamer. Het biedt een betere bescherming tegen vocht dan tegels en er is tegelijkertijd minder slipgevaar.

 • Enorme variatie in kleuren en designs

Vloeren van vinyl zijn verkrijgbaar in een grote hoeveelheid kleuren, designs en stijlen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is waarschijnlijk mogelijk. Van een mooie, strakke visgraat vloer tot aan een betonnen gietvloer of een mooie print van hout of natuursteen. Je kunt er alle kanten mee op.

Fantastische prijs-kwaliteitverhouding

Bij Multivloer Emmen is service erg belangrijk. Daarom vind je bij ons uitsluitend vloeren van de hoogste kwaliteit. Deze kwaliteit combineren we met aantrekkelijke prijzen, zodat je bij ons geniet van een erg mooie prijs-kwaliteitverhouding. Een vloer van Multivloer Emmen schaf al aan voor een mooie prijs. En je kunt er jaren van genieten!

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Contact opnemen

Advies op maat

Heb je toch wat twijfels bij of een vinyl vloer wel geschikt is voor jouw huis? Dan raden we je aan de vloeren van dichtbij te komen bekijken. Je kunt ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies op maat.