Bamboe vloeren

Bamboe vloeren worden gemaakt van de reuzenbamboe soort. Bamboe is geen boom maar een grassoort. Desondanks hebben bamboe vloeren wel degelijk eigenschappen van hardhout, waaronder een hoge duurzaamheid en de hardheid. In tegenstelling tot langzaam groeiend hardhout worden bamboe vloeren gemaakt van de snelst groeiende grondstof ter wereld. Bamboe groeit namelijk met een groeisnelheid tot wel 1 meter per dag. In combinatie met de hoge vormstabiliteit (weinig werking) ontstaat de perfecte grondstof voor de creatie van bamboe vloeren.

Ecologisch verantwoorde vloer

Door een vloer van bamboe te kiezen, kies je voor een ecologisch en duurzame vloer. De bamboesoort die voor vloeren wordt gebruikt, wordt niet gegeten door panda’s en is juist afkomstig uit beheerde plantages. Door gebruik te maken van bamboe in plaats van hout, wordt de natuur minder snel uit balans gebracht.

Naast duurzaam kent een vloer van bamboe een hoop andere positieve eigenschappen. Een vloer van bamboe is erg hard, zelfs vergelijkbaar met eikenhout. Een perfect alternatief dus voor hardhout. Daarnaast is het erg stabiel en krimpt of zet het niet snel uit. De druksterkte van een bamboe vloer ligt bijvoorbeeld hoger dan een vloer van eiken. Een vloer van bamboe heeft daarnaast een rustige en natuurlijke uitstraling, een lange levensduur en is vrijwel volledig slijtvast!

Bamboe vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en in verschillende afwerkingen. Bijvoorbeeld onbehandeld of geborsteld. Maar ook gelakt, afgewerkt met olie of hardwax.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Service staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden we het daarom erg belangrijk dat onze producten van de beste kwaliteit zijn. Doordat we onze goede kwaliteit combineren met gunstige prijzen, kun je bij ons genieten van een erg mooie prijs-kwaliteitverhouding. Een bamboe vloer van Multivloer Emmen schaf je voor een goede prijs aan waarna je er daarna een flink aantal jaren mee vooruit kunt.

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Contact opnemen

Advies op maat

Heb je nog twijfels over een bamboe vloer bij jouw thuis? Neem voor advies op maat contact met ons op. Het is natuurlijk ook mogelijk om langs te komen in onze showroom in Emmen. Dan gaan we graag samen met jou op zoek naar een bamboe vloer die het beste bij jouw woning past en helemaal aan jouw wensen voldoet.