KURK VLOEREN

Kurk – echt een wonder uit de natuur!

Kurk is schors van de kurkeik. Jaarlijks groeit er een laag nieuw schors op de boom, deze wordt er handmatig zonder de boom te beschadigen af gehaald. Zodat het een duurzame grondstof vormt.

Voordelen van kurk:

Meer warmte

De unieke thermische isolatie functies van kurk bieden een optimale vloertemperatuur gedurende het gehele jaar, kurk vloeren zorgen voor een warmere en comfortabele sfeer en energiebesparing.

Meer bewegingsvrijheid

Kurk absorbeert schokken, waardoor de spanning op voeten, gewrichten en uw rug afneemt. Bovendien heeft kurk ook antibacteriële eigenschappen zodat de vloeren geschikt zijn voor mensen die last hebben van een allergie.

Meer stilte

Kurk is een uiterst efficiënte natuurlijke geluidsdemper. Het dempt geluid binnen en tussen ruimtes en creeërt een stille omgeving in uw huis.

Meer schokbestendigheid

Kurkcellen zijn extreem schokbestendig. Kurk heeft dankzij de natuurlijke flexibiliteit dat het zich herstelt van harde schokken. Deze eigenschappen in combinatie met een goede slijtvaste afwerking, zorgen voor een duurzame vloer en zorgen voor een perfecte look waar u vele jaren van kan genieten

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Contact opnemen