KURK VLOEREN

Kurk is een natuurlijk materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt in het interieur. Je kent het natuurlijk van decoratieve artikelen als een prikbord of in een fles wijn. Maar tegenwoordig zie je steeds vaker dat kurk wordt gebruikt voor vloeren. Een vloer van kurk is uniek in zijn soort en kent veel voordelen.

Duurzaam

Kurk is echt een wonder uit de natuur, het is schors van de kurkeik. Jaarlijks groeit er een laag nieuwe schors op de boom, dat er handmatig wordt afgehaald zonder de boom te beschadigen. Zo vormt het een duurzame grondstof voor vloeren. Het gaat ook nog eens erg lang mee.

Schokabsorberend en antibacterieel

Daarnaast zorgt kurk voor meer bewegingsvrijheid. Het absorbeert schokken, waardoor de spanning op voeten, gewrichten en jouw rug afnemen. Bovendien heeft kurk ook antibacteriële eigenschappen zodat de vloeren geschikt zijn voor mensen die last hebben van allergieën. Kurk is ook nog eens waterbestendig, zo past het goed bij gezinnen met jonge kinderen.

Warmte- en geluidsisolerend

Kurk isoleert goed. Het zorgt ervoor dat ruimtes warm blijven. De unieke thermische isolatie functies van kurk bieden namelijk een optimale vloertemperatuur gedurende het gehele jaar. Vloeren van kurk zorgen voor een warme en comfortabele sfeer en energiebesparing.

Naast warmte is kurk ook uiterst efficiënt bij geluidsisolatie. Het is een natuurlijke geluiddemper. Het dempt geluid binnen en tussen ruimtes en maakt van jouw huis een stille omgeving.

Flexibel en slijtvast

Kurkcellen zijn extreem schokbestendig en elastisch. Kurk herstelt dankzij de natuurlijke flexibiliteit snel van harde schokken. Deze eigenschappen in combinatie met een goede slijtvaste afwerking, zorgen voor een duurzame vloer en een perfecte look waar je vele jaren mee vooruit kunt.

Naast al deze voordelen, zijn kurkvloeren verkrijgbaar in verschillende soorten, maten, stijlen en structuren! Kom snel langs in onze showroom om de mogelijkheden van kurkvloeren te bekijken.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Bij Multivloer Emmen is service ontzettend belangrijk. Je vind bij ons daarom uitsluitend kurkvloeren van goede kwaliteit. Deze kwaliteit combineren we ook nog eens met aantrekkelijke prijzen, zo profiteer je van een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Een vloer van kurk schaf je bij Multivloer Emmen aan voor een mooie prijs terwijl je er een flink aantal jaren mee vooruit kunt!

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Advies op maat

Heb je toch nog twijfels bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw huis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we kunnen je helpen met een advies op maat. Daarnaast is het mogelijk om langs te komen in onze showroom in Emmen. Dan gaan we graag samen met jou op zoek naar de vloer die het beste bij jouw huis past. En ook nog eens voldoet aan jouw wensen.