Parket onderhoud

Een mooie parketvloer gaan tientallen jaren mee, soms wel een heel mensenleven. Om het mooiste uit je vloer te blijven halen, is parket onderhoud echter wel belangrijk. Naast reguliere schoonmaakbeurten met de juiste middelen zul je eens in de zoveel jaar groter onderhoud moeten laten plegen, om de vloer zijn natuurlijke schoonheid terug te geven. Weg met beschadigingen, kleine verkleuringen en krassen: door je parket van tijd tot tijd te laten renoveren haal jij het beste uit je vloer! Ontdek wat Multivloer Emmen kan doen voor jouw parket met onze parket onderhoud service en vraag direct een offerte aan.

Parketvloer onderhoud bij Multivloer Emmen

 • Professionele parket onderhoud service
 • Eigen, ervaren parketteurs
 • De beste onderhoudsapparatuur
 • Garantie op je vloer
 • Persoonlijk advies op maat
stofvrij houten vloer schuren

Onderhoud: onmisbaar voor parket

Door de robuuste look van parket zou je bijna denken dat zo’n vloer geen onderhoud nodig heeft. Niets is minder waar! Of je nu een geoliede en gelakte parketvloer hebt, na verloop van tijd slijt de beschermende laag van je vloer en komen er gebruikssporen voor in de plaats. Je kunt dit proces remmen door je vloer regelmatig in de was of polish te zetten, maar op een gegeven moment ontkom je er niet aan om je parket opnieuw te (laten) schuren en behandelen. Geen idee waar je moet beginnen? Daar helpen we je natuurlijk graag mee!

Precies wat jouw vloer nodig heeft

Door onze ervaring met vloeren en specifiek parket kunnen we je uitstekend adviseren welk onderhoud bij jouw vloer past, en met welke frequentie dit uitgevoerd moet worden. En het blijft niet alleen bij adviseren, we voeren je parketvloer onderhoud natuurlijk ook graag voor je uit! Of het nu om een intensieve reiniging gaat, een boenwas, of om het opnieuw schuren en behandelen van je vloer: onze parketteurs staan voor je klaar met hun expertise. Met onze professionele apparatuur is elk type onderhoud is elk type parket onderhoud een fluitje van een cent!

Gelakt parket onderhoud

Een gelakte parketvloer heeft in principe weinig onderhoud nodig. De laklaag dekt het hout af en zorgt ervoor dat vuil en vocht niet zomaar in je vloer kunnen trekken. Wel kun je je vloer een opfrisbeurt geven door hem te (laten) behandelen met een polish. En is er sprake van schade? Dan is lokaal onderhoud niet mogelijk; dan is je vloer opnieuw schuren en lakken de enige optie.

 • Opfrissen: behandelen met een polish
 • Bij schade: opschuren en opnieuw lakken

Geolied parket onderhoud

Is parket behandeld met olie? Dan heeft je vloer baat bij een periodieke intensieve reiniging. Door deze reiniging ziet je vloer er weer als nieuw uit: behandel je hem daarna met een nieuwe laag onderhoudsolie, dan heeft hij weer de beschermingslaag die hij nodig heeft om de dagelijkse praktijk te weerstaan.

 • Periodieke intensieve reiniging
 • Opnieuw in de onderhoudsolie zetten

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

kanten schuren vloer

Parket renoveren

Eens in de zoveel jaar is het tijd voor groot parket onderhoud: wil je na een aantal jaar nog optimaal van je parket genieten, dan heeft hij een opfrisbeurt nodig waarbij de bovenste laag opgeschuurd wordt, en de vloer opnieuw gelakt wordt. Of geolied! Je parket renoveren is investeren in de toekomst van je vloer. Onze specialisten nemen deze klus je graag uit handen: met onze gespecialiseerde schuurmachines en uitstekende lakken en oliën krijgen we jouw parket in no time weer zo goed als nieuw!

Grotere schade aan je vloer?

Ook dan kan Multivloer je helpen met je parket onderhoud. Vaak kunnen we de schade repareren door je parket lokaal te vervangen: we noemen dit aanhelen. De beschadigde delen van je vloer worden eruit gehaald, en we zorgen ervoor dat je oude vloer naadloos overloopt in je nieuwe vloerdelen! En is je parket echt niet meer te redden? Dan kunnen we ook je parket in z’n geheel vervangen. Voor een nieuwe parketvloer, of iets heel anders!

vloer vervangen

Al 30 jaar jouw parket onderhoud service

Dankzij ons team ervaren parketteurs kunnen wij je een complete parket onderhoud service aanbieden. We kunnen samen een plan opstellen waarmee je vloer de komende jaren in de best mogelijke staat blijft! Of het nu gaat over reiniging, onderhoudsbeurten of een grondigere renovatiebeurt: we kunnen snel een offerte voor je opstellen, waarmee je direct weet waar je aan toe bent qua prijs. Vul online ons offerteformulier in, dan sturen we je binnen 24 uur een gedetailleerde prijsopgave!

oak desert vloer

Hoe onderhoud je parket zelf?

Natuurlijk kun je zelf ook het één en ander doen om je parket in optima forma te houden. Door wekelijks wat aandacht te schenken aan je vloer, kun je de levensduur al behoorlijk verlengen. Een simpele schoonmaakroutine hoort erbij, en met kleine trucjes kun je beschadigingen van je vloer vermijden. Ook jij kunt een rol spelen in je eigen parketvloer onderhoud!

 • Regelmatig stofzuigen: vuil en zand kunnen krassen veroorzaken
 • Verwijder oppervlakkige vlekken door wekelijks te dweilen (niet te nat)
 • Gebruik alleen reinigingsmiddelen die specifiek geschikt zijn voor parket
 • Viltjes onder meubels aanbrengen
 • Gemorst eten en drinken niet te lang laten liggen

Onderhoudsmiddelen voor jouw vloer

Om je te helpen met het dagelijks onderhoud van je parket, heeft Multivloer Emmen een collectie onderhoudsproducten verzameld van de hoogste kwaliteit. Met deze middelen weet je zeker dat je een product kiest dat perfect geschikt is voor jouw vloer en dat jouw vloer weer als vanouds laat stralen! Bekijk en bestel ze direct in onze webshop.

Gratis advies op locatie

Bij Multivloer vinden we persoonlijk advies erg belangrijk. Ook als we daarvoor bij jou op locatie langs moeten komen! Dit is vaak toch de beste manier om in te schatten bij welk soort onderhoud jouw parketvloer het meest gebaat is. Maak direct een afspraak, dan komen onze specialisten graag bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerteformulier

Specificaties