Parket reparatie

Het is bijna onvermijdelijk: op een gegeven moment in zijn levensduur gaat er schade ontstaan aan jouw geliefde parketvloer. Van het ene op het andere moment zitten er lelijke verkleuringen in je vloer, zitten er scheuren of deuken in je parket en heeft hij niet meer die uitstraling van vroeger. Moet je dan gelijk je hele vloer laten vervangen? Zonde. Bij Multivloer kunnen we met een parket reparatie je vloer herstellen tot hij weer als nieuw lijkt. Een parket renovatie kan echt de moeite waard zijn. We kunnen je parket aanhelen, schuren of behandelen met een polish. Ontdek wat we na schade met minimaal ingrijpen voor jouw parketvloer kunnen doen!

 • Professionele parket renovatie
 • Altijd de beste prijzen
 • Maatwerk voor elke vloer
 • Binnen 24 uur een offerte
parket vloer schuren

Parket renovatie: goedkoper dan je vloer vervangen

Als je parket nog te repareren is, is het zonde om je gehele vloer al te laten vervangen bij de minste of geringste schade. Vaak is er met je bestaande parket nog heel veel mogelijk! Een professionele parket renovatie kan een aanzienlijke verbetering van je vloer betekenen. Wij durven zelfs te zeggen dat we 80% van de beschadigde parketvloeren nog een heel nieuw leven kunnen geven. Of dat lukt, ligt natuurlijk aan de intensiteit van de schade en de verdere staat van de vloer. Je vloer is hoe dan ook in goede handen bij onze specialisten!

Parket repareren: wat kunnen we voor je doen?

Een parket reparatie is altijd maatwerk. Afhankelijk van de aard van de beschadiging kunnen we inschatten welke aanpak het beste uit jouw vloer naar boven haalt. Dit heeft te maken met de diepte van de beschadigingen, maar ook de verdere staat van de planken van je parket. Soms is het aanbrengen van een polish genoeg om oppervlakkige krassen en butsen op te vullen, maar soms is een grondigere aanpak vereist en zullen we de vloer eerst moeten schuren. Bij ernstige beschadigingen kunnen we je parket ook aanhelen of zelfs in zijn geheel vervangen.

 • Polish aanbrengen
 • Kieren opvullen
 • Parket schuren en behandelen
 • Parket aanhelen

Parket reparatie met polish

In het geval van oppervlakkige beschadigingen kunnen we vaak al veel doen met een verse laag polish. Met onze professionele boenmachines zorgen we dat de polish netjes verdeeld wordt over de vloer: de polish vult dan de ontstane gaatjes en kleine krasjes op en beschadigingen zijn zo in een mum van tijd verdwenen.

Parket repareren door te schuren

Heb je te maken met diepgaande beschadigingen, dan zullen we je parket reparatie beginnen met een grondige schuurbeurt. Daarmee wordt de bovenste, beschadigde, laag van je vloer verwijderd en kunnen we met een schone lei beginnen op een nieuwe laag hout. Schuren kunnen we binnen een dag doen en gebeurt volledig stofvrij; als we je vloer vervolgens afwerken met een olie of lak herken je hem niet meer terug!

Scheuren en kieren opvullen

Bij een grondige parket renovatie kunnen we tussen schuurbeurten door ook eventuele scheuren en kieren in je parket opvullen. Omdat hout een natuurproduct is en dus krimpt en uitzet bij veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid, kunnen er helaas kieren ontstaan die niet meer uit zichzelf verdwijnen. Wij vermengen schuurstof met een speciale voegenkit en zorgen ervoor dat je parket weer een strak en effen geheel wordt.

Parket aanhelen

Zijn bepaalde delen van je parketvloer onherstelbaar beschadigd? Dan kunnen we ook alleen die beschadigde delen vervangen. Dit noemen we het parket aanhelen. De oude, onherstelbare delen worden verwijderd, we plaatsen gelijkende nieuwe delen en behandelen je parket op zo’n manier dat de overgang tussen oude en nieuwe delen nauwelijks waarneembaar is. Ideaal als alleen een specifieke hoek van je vloer aangetast is!

Is je parket niet meer te repareren?

Dan zullen we je dit ook altijd eerlijk zeggen. Het heeft geen zin om je parket te repareren of aan te helen als de staat ervan in de basis te slecht is voor nog een aantal jaren woonplezier. We kunnen ook je volledige parketvloer vervangen met een spiksplinternieuwe vloer. Daar heb je gegarandeerd weer jaren plezier van!

Parket reparatie van Multivloer

Omdat wij uitsluitend werken met eigen parketteurs, kun je bij ons op de hulp van echte vakmensen rekenen. Met meer dan 30 jaar in het vak weten we altijd raad en kun je rekenen op een oplossing voor de lange termijn. Jouw parketvloer repareren is voor ons een eer! Als je het onze vaklui vraagt, bestaat er weinig mooiers dan een beschadigde parketvloer een nieuw leven te geven. We werken niet alleen efficiënt, we kunnen ook nog eens snel voor je aan de slag!

 • Echte vakmensen
 • Efficiënte werkwijze
 • Professionele apparatuur
 • Snel voor jou aan de slag

Laat ons de schade opnemen

Om te bepalen wat er nodig is om jouw parketvloer te repareren, komen we graag bij jou thuis de schade opnemen. We bekijken dan de staat van de vloer en maken samen met jou een plan om je parket te repareren. Wij zullen je daarbij uiteraard adviseren wat volgens ons het beste resultaat gaat opleveren.

Contact en advies

Wil je eerst meer weten over onze parket renovatie mogelijkheden? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We beantwoorden elke vraag die je maar hebt met de grootste deskundigheid en kunnen je uiteraard meer vertellen over onze verschillende technieken voor parket reparatie. Onze specialisten staan voor je klaar!