Parket

Op zoek naar een mooie houten vloer? Dan kom je al gauw uit bij parket. Parket bestaat uit losse houten vloerdelen en is beschikbaar in allerlei verschillende varianten. Welke soort je ook kiest, je creëert altijd een mooie natuurlijke look. Bekijk ons aanbod en leer over de voor- en nadelen van de verschillende types of vraag direct een offerte aan!

parket vloer

Wat is parket?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen laminaat en parket. Dit is heel simpel: het zijn allebei vloeren die bestaan uit verschillende delen, verkrijgbaar in verschillende formaten. Laminaat bestaat alleen voornamelijk uit kunststof en parket uit hout. Dat is het verschil. De term parket gebruiken we vaak als verzamelnaam voor verschillende houten vloeren.

Verschillende soorten parket

Parket is beschikbaar in verschillende varianten. Dit verschil zit hem voornamelijk in de samenstelling van het hout. We bespreken de meest voorkomende soorten met alle voor- en nadelen zodat jij de parketvloer kunt kiezen die het best bij je past.

Tapis parket

Tapis parket is de meest klassieke parketsoort. Het woord tapis komt van het Franse woord voor tapijt. Deze parketsoort wordt op een traditionele manier aangelegd, zonder een messing-en groefverbinding. Voordat de vloer wordt gelegd, leg je een ondervloer. De planken worden daarna als het ware net als tapijt gelijmd en genageld op de ondervloer. Een tapis vloer kan in verschillende vormen gelegd worden, bijvoorbeeld in visgraat of Hongaarse punt.

 • Zet vrijwel niet uit en krimpt amper

 • Lange levensduur

 • Minimaal loopgeluid

 • Leggen is arbeidsintensief

 • Spijkergaatjes blijven zichtbaar

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit drie lagen, namelijk: een bovenlaag van eikenhout, een middenlaag van verschillende soorten hout die kruislings op elkaar zijn gelijmd en een onderlaag. De bovenste laag is vaak verlijmd op een meubelplaat.

Multiplank parket

Een variant op lamelparket is multiplank parket, dat uit twee lagen bestaat. Een bovenlaag van hardhout en een onderlaag van berken multiplex (meestal met een dikte tussen de 12 en 15 mm). Ondanks de twee lagen is parket van multiplank vaak stabieler dan normaal lamelparket. Dit komt door de laag van multiplex dat kruiselings op elkaar is gelijmd, dat de kans op krommen aanzienlijk vermindert.

 • Krimpt minder en zet minder uit dan massief parket
 • Voordeliger dan massief en tapis parket
 • Vloerverwarming mogelijk bij multiplank parket
 • Meer onderhoud nodig
 • Geluiddempende ondervloer vereist
 • Niet krasvast

Massief parket

Massief parket bestaat uit één stuk hout. Wat voor soort hout hiervoor wordt gebruikt verschilt. Dit kan bijvoorbeeld eiken-, berken of vurenhout zijn. Houd bij het leggen rekening met het feit dat hout een natuurproduct is dat kan krimpen en uitzetten. Geef de vloer aan alle randen zo’n 15 mm vrije ruimte.

 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Unieke schoonheid
 • Reageert sterk op veranderingen in luchtvochtigheid
 • Niet geschikt voor vloerverwarming/-koeling

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding

De parketvloeren van Multivloer Emmen zijn uitsluitend van hoge kwaliteit. We vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten altijd de beste artikelen krijgen. Daarnaast combineren we deze topkwaliteit met aantrekkelijke prijzen. Zo kun je voordelig een parket vloer aanschaffen waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Parketrenovatie

Ligt er momenteel een parketvloer in jouw huis? En is die aan renovatie toe? Ook dan kun je bij ons terecht. Zo bieden we in onze webshop allerlei producten aan waarmee je zelf je parket kunt onderhouden, maar nemen we dit ook met plezier uit handen. Lees meer over parketrenovatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Advies op maat

Twijfel je nog over de juiste vloer voor je huis? Voor advies op maat kun je altijd contact met ons opnemen. Daarnaast is het mogelijk om langs te komen in onze showroom in Emmen. Dan gaan we graag samen met jou op zoek naar vloer die het beste bij jouw woning en wensen past.

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Offerteformulier

Specificaties