Hordeuren

Als het lekker weer is, leven wij Nederlanders graag met de deur open. Genieten van de frisse buitenlucht en makkelijk van binnen naar buiten gaan: ideaal! Met onze hordeuren wordt het nog wat makkelijker om de buitendeur wagenwijd open te zetten. Deze handige gaasdeuren zorgen er namelijk ook nog eens voor dat je binnen niet te maken krijgt met allemaal vervelende insecten! Bij Multivloer kun je kiezen uit tal van deurhorren, die het leven een stuk gemakkelijker maken. Geniet van buiten zonder ongedierte binnen!

Daarom plaats je een hordeur

Natuurlijk is de belangrijkste reden op een hordeur te plaatsen voor veel mensen het buitenhouden van insecten. Vooral op warme zomerdagen barst het soms ineens van de vervelende vliegen en muggen in huis: niet wat je wil! Maar wist je dat mensen met hooikoorts ook veel baat kunnen hebben bij het plaatsen van een hordeur? De fijnmazige gaasdeuren houden ook veel pollen tegen, waardoor dit minder een probleem vormt binnenshuis. En ook waait er minder rommel naar binnen: zeg maar dag tegen het opvegen van blaadjes, zand of takjes: jouw hordeur houdt ze gewoon tegen!

  • Houdt insecten buiten
  • Voorkomt dat tuinafval naar binnen waait
  • Vermindert pollen binnenshuis

Een beter leven voor insecten

Het feit dat insecten bij jou binnen geen overlast veroorzaken, is natuurlijk niet de enige reden om een hordeur te plaatsen. Deurhorren zorgen er namelijk ook voor dat insecten een beter leven leiden! Als ze eenmaal binnen in huis terechtkomen, is hun doodvonnis eigenlijk al getekend. Terwijl we ze zo hard nodig hebben om onze planten en bloemen te bestuiven! Door een hordeur te plaatsen, zorg je dus ook voor een beter voortbestaan van belangrijke insecten.

Voor iedere buitendeur een passende hordeur

Ga je een hordeur plaatsen, dan wil je jouw buitendeur natuurlijk wel op een normale manier blijven gebruiken. De hor moet geen belemmering vormen op het openen en sluiten van je deur! Ieder type buitendeur vereist daarom een ander type hordeur. Als specialist op het gebied van deurhorren hebben we voor iedere situatie de perfecte oplossing!

Hordeur openslaande deuren

Heb je te maken met een ouderwetse openslaande deur als buitendeur? Een hordeur voor openslaande deuren moet er vooral voor zorgen dat hij de deur niet blokkeert. Hij moet flexibel te openen en te sluiten zijn, en daarbij de normale werking van de deur niet in de weg zitten. Meestal wordt er daarom gekozen voor een vaste hordeur die de andere kant op draait dan de deur zelf. Maar een plissé hordeur of een rolhordeur is hier natuurlijk ook een uitstekende optie! Het belangrijkste bij een hordeur voor een openslaande deuren is dat hij aan de binnenkant gemonteerd wordt als de deur naar buiten slaat, en aan de buitenkant geplaatst wordt als de deur naar binnen openslaat.

Hordeur voor schuifpui

Zoek je een hordeur voor een schuifpui? Hoewel dit op het eerste oog een flinke uitdaging lijkt, zijn er tegenwoordig veel elegante oplossingen verkrijgbaar die je schuifpui naadloos afsluiten tegen vervelend ongedierte. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden! Vaak wordt er bij een hordeur voor een schuifpui gekozen voor een oplossing waarbij het gaas automatisch uitrolt op het moment dat de deur geopend wordt. Maar ook een vast paneel dat aan de buitenkant geplaatst wordt, behoort tot de opties. En heb je liever een plissé hordeur of een rolhordeur? Ook die kunnen op maat gemaakt worden voor jouw schuifpui.

Verschillende soorten deurhorren

Niet alleen jouw type buitendeur bepaalt welke hordeur het beste bij jou past: ook jouw eigen voorkeuren spelen hierin mee. Ga je liever voor een vaste hordeur, of vind je een deurhor die zichzelf wegrolt of -vouwt toch mooier? Alles is mogelijk met ons uitgebreide assortiment deurhorren. Hieronder geven we je een idee van de mogelijkheden.

vaste hordeur

Vaste hordeur

Een vaste hordeur vormt een solide afdichting voor jouw buitendeur. Strak gespannen gaas op een modern frame is een goede look voor iedere deuropening! Een vaste hordeur kun je op verschillende manier bevestigen: kies voor een scharnierende deur die de andere kant op draait dan jouw buitendeur, of een schuif hordeur die parallel aan de gesloten deur loopt. Ga je voor een scharnierende hordeur, dan kun je jouw deur uit laten rusten met verschillende soorten gaas en bijvoorbeeld ook handige schopplaten.

Schuif hordeur

Een andere vorm van een vaste hordeur is een schuif hordeur. Dit is een vast paneel met gaas, dat naar wens voor de deuropening geschoven kan worden. Ideaal als je te maken hebt met een grote deuropening of een schuifpui! Ook een schuif hordeur kan gemaakt worden met verschillende soorten gaas. En zelfs een ingebouwd kattenluik behoort tot de mogelijkheden!

plissé hordeur

Plissé hordeur

Ga je liever voor een hordeur die niet altijd zichtbaar is? Dan is een plissé hordeur wellicht iets voor jou. Bij dit type hordeur vouwt het gaas zich bij het openen elegant op in een cassette aan de zijkant van de deuropening. Plissé hordeuren kunnen zowel in als op het kozijn gemonteerd worden: je kiest dus gemakkelijk je eigen stijl. Een plissé hordeur is makkelijk te bedienen en makkelijk te installeren: niet zo raar dat dit de meest verkochte hordeuren van Nederland zijn!

rolhordeur

Rolhordeur

Rolhordeuren lijken op plissé hordeuren, alleen monteer je dit type hordeur op een andere plek. Een rolhordeur trek je namelijk uit van boven naar beneden! De cassette waarin het gaas zich oprolt, monteer je dus boven de deur. Deze deurhorren zijn bijzonder voordelig in aanschaf, en een ander voordeel is dat ze nauwelijks zichtbaar zijn. Een rolhordeur is voor veel huishoudens de beste en de meest budgetvriendelijke oplossing!

Altijd een hordeur op maat

Ben jij ook wel eens teleurgesteld door de pasvorm van een standaard hor? Bij Multivloer weten we hoe belangrijk een goede pasvorm is als het om deurhorren gaat. Daarom maken we ieder hordeur op maat voor je! Daarmee zorgen we dat je hor de deuropening perfect afsluit en geen ruimte laat voor insecten. Een hordeur op maat is bovendien een echte waardetoevoeging aan je woning! Laat onze specialisten met je meekijken wat voor jou de beste optie is en ontdek de unieke voordelen van een hordeur op maat.

Onze hofleverancier voor de mooiste hordeuren

Bij Multivloer vinden we het belangrijk om je uitsluitend deurhorren van de allerbeste kwaliteit te bieden. Daarom kiezen wij al jaren voor horren van Unilux: dé horrenspecialist van de Benelux. Al meer dan 30 jaar levert dit bedrijf de mooiste horren voor particulieren en bedrijven, en blijven ze ons verrassen met nieuwe, innoverende producten. Met een hordeur van Unilux kies je hoe dan ook voor robuuste kwaliteit!

Ook voor je raamhorren

Ben je naast deurhorren ook op zoek naar horren voor je ramen? Ook die kunnen we voor je verzorgen! Ook bij je raamopeningen maken insecten geen enkele kans meer: kies het type gaas dat bij je past en breng het aan op de manier die bij jouw ramen past. Trek de stijl van je hordeur door naar je raamhorren en maak er een strak en naadloos geheel van. Ontdek onze collectie raamhorren en laat je verrassen door de vele mogelijkheden!

Professioneel advies

Weet je niet goed welk type hordeur het makkelijkst is in jouw situatie? Laat één van onze specialisten dan eens met je meekijken. Dankzij onze vele jaren ervaring op het gebied van raam- en deurhorren kunnen we je altijd uitstekend adviseren! Dat gebeurt natuurlijk geheel vrijblijvend, zonder dat je direct ergens aan vastzit. Contacteer ons gerust!

Offerte aanvragen hordeuren

Specificaties


Meerdere afmetingen mogelijk