Houten vloer repareren

Als er schade is ontstaan aan je geliefde houten vloer, dan wil je dat laten repareren door een vakman. Ook op dit gebied kennen wij het klappen van de zweep: we kunnen jouw houten vloer na welke schade dan ook weer laten schitteren als op de dag dat hij gelegd werd! We repareren de beschadigde delen of vervangen ze waar nodig: altijd een naadloos resultaat. Een houten vloer renovatie is bijna altijd de moeite waard! Weten wat we voor jouw beschadigde vloer kunnen doen? Vraag direct een offerte aan en ontdek de mogelijkheden.

Laat Multivloer jouw houten vloer repareren

 • Jouw houten vloer snel weer in topstaat
 • Alleen aangetaste delen vervangen
 • Ook bij waterschade of kieren
 • Binnen 24 uur een offerte
 • Snel voor jou aan de slag
stofvrij houten vloer schuren

Hoe repareren we jouw houten vloer?

Wat het beste is voor jouw vloer na beschadiging, schatten we graag ter plaatse voor je in. We hebben verschillende manieren om zichtbare en onzichtbare schade voor je te herstellen: dankzij onze ruime ervaring weten we precies welke methode in jouw geval het beste gaat werken. Je kunt hierbij vertrouwen op het vakmanschap van onze medewerkers: geen houten vloer renovatie is voor hen te gek. Ze hebben al vele vloeren hun glans weer teruggegeven.

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Je vloer schuren en behandelen

Deze methode heeft onze voorkeur als alleen het oppervlak van je houten vloer aangetast is. Denk bijvoorbeeld aan krassen, doffe plekken en verkleuringen. Na een grondige schuurbeurt vullen we eventuele krassen en butsen vakkundig op en heb je weer een blank canvas. Vervolgens behandelen we de houten vloer met lak of olie, waarna hij er weer jaren tegenaan kan.

 • Het complete oppervlak van je vloer weer als nieuw
 • Perfect bij krassen, verkleuringen of doffe plekken
 • Behandeling met de mooiste olie of lak

Je houten vloer aanhelen

Zijn alleen bepaalde delen van je vloer vergaan, of zijn beschadigingen zeer lokaal? En gaan de beschadigingen verder dan het bovenste oppervlak van je vloer? Dan zullen we je houten vloer repareren door de slechte stukken in je vloer te gaan aanhelen. Dit betekent dat we deze delen vervangen door nieuwe vloerdelen, en de vloer daarna zo afwerken dat de oude vloer zonder zichtbare overgang overgaat in de nieuwe delen. Een houten vloer aanhelen is in de meeste gevallen echt de moeite waard. Met echt vakmanschap zorgen we voor een naadloos resultaat!

 • Alleen de aangetaste delen vervangen
 • Naadloze overgang tussen oude en nieuwe delen van de vloer
 • Ook ter uitbreiding van een bestaande vloer

Verschillende reparaties aan jouw houten vloer

Wat het gebrek aan je vloer ook is, we hebben het vakmanschap in huis om beschadigingen aan jouw houten vloer te herstellen. Of het nu gaat om een houten vloer renovatie, of juist een reparatie van schade door ongelukjes in huis: je houten vloer is bij ons in goede handen. In de meeste gevallen is schade aan je houten vloer goed te repareren.

Houten vloer renovatie

Houten vloeren nieuw leven inblazen, daar ligt onze passie: dat is waar we goed in zijn. Houten vloer renovatie is onze specialiteit. Als je houten vloer niet meer de looks heeft van jaren geleden, hebben we verschillende methoden om hem weer te laten stralen. Soms is een boenwas of polish voldoende, of brengen we een nieuwe laag olie aan waarmee de houten vloer zijn originele uitstraling teruggeven. Maar in de meeste gevallen is een schuurbeurt een betere oplossing: door de toplaag weg te schuren, ontstaat er een fris en schoon oppervlak, waarop we een nieuwe behandeling aan kunnen brengen.

parket waterschade

Waterschade houten vloer herstellen

Niets is vervelender dan waterschade aan je mooie houten vloer. Bijvoorbeeld door een overstroming, daklekkage, of een defecte vaatwasser of wasmachine. Het resultaat is altijd bedroevend voor je houten vloer: door water kan de vloer krom trekken of anderszins beschadigd achterblijven. In het geval van waterschade bekijken we graag met jou welk deel van je houten vloer we kunnen behouden, welk deel behandeld moet worden, en welk deel vervangen of aangeheeld. Waterschade aan een houten vloer herstellen is bij ons altijd maatwerk.

Kieren houten vloer opvullen

Omdat een houten vloer een natuurproduct is, krimpt en zet hij uit bij temperatuurwisselingen of veranderingen in luchtvochtigheid. Bij het krimpen van de vloer kunnen er helaas kieren ontstaan, die je zelf niet makkelijk weer kunt herstellen. Als je vloer vastligt, kunnen wij je houten vloer repareren door deze kieren op te vullen. Dit gebeurt tussen schuurbeurten door, met het schuurstof dat vrijkomt tijdens het schuren. We vermengen dit schuurstof met een speciale voegenkit en zorgen daarmee dat de kieren als sneeuw voor de zon verdwijnen.

kieren opvullen

Verzakte houten vloer herstellen

Is je vloer verzakt op bepaalde delen? Door de verzakte delen weg te halen en de vloer slim aan te helen, kunnen we een verzakte houten vloer ook voor je repareren. Het resultaat? Een strakke vloer, die weer jaren meekan. Ook een verzakte houten vloer herstellen vormt geen enkele uitdaging voor de specialisten van Multivloer!

Niet meer te repareren?

In sommige gevallen moeten we concluderen dat de vloer zo beschadigd is dat hij niet meer te redden valt. Een houten vloer renovatie is dan niet meer voldoende: dan is het beter om de complete vloer te vervangen. Dat is zo’n geval niet alleen de voordeligere optie, je weet ook zeker dat je weer kunt genieten van een 100% nieuwe vloer. We zullen alles uit de kast halen om je oude vloer te repareren, maar zullen het ook eerlijk zeggen als vervangen de betere keuze is.

Houten vloer repareren kosten

Wat een houten vloer repareren gaat kosten, is per geval verschillend. De prijs van de totale werkzaamheden is afhankelijk van aantal factoren, namelijk de omvang van de schade, het type hout en de verdere staat van de vloer. Geef in het offerteformulier zo gedetailleerd mogelijk aan wat je precies aan je houten vloer wil laten repareren, dan kunnen wij binnen 24 uur een prijsopgave voor je maken. Het offerteformulier invullen kost je slechts 2 minuten!

Vrijblijvend advies

Wil je liever de schade laten inspecteren door één van onze vakmensen, om te kijken wat we eraan kunnen doen? Dat is ook geen probleem bij Multivloer. Eén van onze specialisten komt graag bij je thuis om een inschatting te maken van de situatie en kan je direct vertellen wat de beste oplossing is voor jouw houten vloer. Neem direct contact met ons op en plan geheel vrijblijvend een afspraak in bij jou thuis!

BEREKEN JOUW PRIJS

STAP 1: SpecificatiesWil je je houten vloer laten repareren? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Doorloop dan binnen 2 minuten de stappen en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte!

 • Binnen 24 uur een offerte

 • Eigen parketteurs
 • CBW-erkend
 • Garantie
 • Advies op locatie
 • Korte planning