Parket schuren

Een parketvloer laat je leggen om er vervolgens jaren, nee, decennia van te kunnen genieten. Helaas kan je vloer door intensief dagelijks gebruik of simpelweg door de tand des tijds een minder mooie uitstraling krijgen. Door je parket te schuren, zijn ontstane verkleuringen, doffe plekken en beschadigingen echter snel verleden tijd! Bij Multivloer Emmen nemen we je dit klusje graag uit handen. We verwijderen de bovenste, aangetaste laag en toveren een frisse laag van je vloer tevoorschijn. Naar wens behandelen we hem daarna met een olie of een lak. Benieuwd wat jouw parketvloer schuren kan doen? Vraag direct een offerte aan en ontdek de mogelijkheden!

 • Jouw parket in 1 dag een compleet nieuwe look
 • Compleet stofvrij schuren
 • Alleen de beste apparatuur en technieken
 • Ervaren parketteurs
 • Binnen 24 uur een offerte

Je parket schuren: waarom?

Mensen laten om vele redenen hun parket schuren. De meeste mensen willen hun vloer een onderhoudsbeurt geven, waarbij oppervlakkige beschadigingen, verkleuringen en andere slijtage weggewerkt wordt en de parketvloer zijn originele uitstraling weer terugkrijgt. Maar je kunt een parketvloer ook schuren om de vloer een hele andere look te geven: door een kleurolie toe te passen, kunnen we na een schuurbeurt je parket een complete metamorfose geven. Of ga je verbouwen en wil je je vloer uitbreiden? Ook dan kan een schuurbeurt van de bestaande vloer een goed idee zijn, om de overgang naar de nieuwe delen onzichtbaar te maken. De redenen om je parket te schuren zijn legio!

 • Een grondige onderhoudsbeurt
 • Nieuwe beschermingslaag aanbrengen
 • Waterschade herstellen
 • Parket aanhelen of uitbreiden
 • Een andere look aanbrengen

Parketvloer schuren én behandelen

Gaan we je parket voor je schuren, dan laten we je natuurlijk niet met een onbehandelde vloer achter. Zouden we dat doen, dan is je vloer binnen no time weer terug bij af. Om een duurzaam resultaat neer te zetten, zetten we je parket na het schuren in een hoogwaardige lak of olie. Zo weet je zeker dat je weer heel wat jaren kunt genieten van je vloer!

Parket schuren en lakken

Ga jij voor een klassieke look voor je parket? Laat ons dan je parket schuren en lakken met een mooie, glanzende lak. Vooral donkere kleuren komen hierdoor extra mooi uit de verf. Maar ook als je liever geen glanzende finish hebt, kan een lak een goede optie zijn: tegenwoordig bestaan er vele soorten matte of zijdematte lak, die een veel natuurlijkere look geven. Kenmerkend aan lak is wel dat het een laag bovenop de vloer vormt, die altijd zichtbaar blijft. Maar daar krijg je wel een solide bescherming van je parket voor terug! Zijn we klaar met jouw parket schuren en lakken, dan kan je vloer er vaak weer 10 tot 15 jaar tegenaan.

Parket schuren en oliën

Ga je liever voor een zo natuurlijk mogelijke look? Dan kunnen we je parket na het schuren ook oliën. Hoewel olie net iets minder beschermt tegen vuil en vocht ten opzichte van lak, blijven de natuurlijke nerven en structuren van het hout in je parket wel beter tot zijn recht. De olie trekt in het parket, waardoor het van binnenuit beschermt. Een ander voordeel van je parket schuren en oliën is dat we parket bijna elke denkbare kleur kunnen geven: met een palet van meer dan 40 kleuren is er altijd een stijl te vinden die bij jouw smaak past!

parket vloer schuren

Zelf je parket schuren?

Wij raden dit ten zeerste af. Regelmatig komen we bij klanten thuis die zelf een poging hebben gewaagd om hun parket te schuren, en vervolgens compleet vastlopen. Ga je zelf je parket schuren, dan moet je echt weten wat je doet. Met verkeerde apparatuur loop je het risico om de vloer onherstelbaar te beschadigen. Je parket laten schuren door professionals is daarentegen altijd een goed idee: je weet zeker dat het in één keer goed gebeurt en bespaart jezelf een hoop werk!

Je parket laten schuren door Multivloer

Laat je jouw parket schuren door Multivloer Emmen, dan weet je zeker dat je echte vakmensen in huis haalt. We werken namelijk alleen maar met eigen parketteurs, die al heel wat jaren meedraaien in het vak! We zijn op de hoogte van de laatste technieken en maken uitsluitend gebruik van professionele apparatuur. Dat zijn werkwijzen waar je van op aan kunt! En kun je wel wat advies gebruiken over jouw vloer? We komen graag bij je thuis om je vrijblijvend te adviseren!

 • Snel een offerte, snel voor je aan de slag
 • Professionele apparatuur en technieken
 • Uitsluitend vakmensen over de vloer
 • Stofvrij en met zo min mogelijk overlast schuren
 • Altijd een fantastisch resultaat
 • Advies over jouw parket op locatie

Wat klanten over ons zeggen

Benieuwd naar ervaringen van mensen die hun parket door ons hebben laten schuren? Verschillende klanten hebben een review voor ons achtergelaten, waarin ze meer vertellen over hun ervaring met onze schuurservice. Lees zelf wat ze over ons zeggen!

Mijn ervaring is erg positief

Vriendelijke mensen. Verstand van zaken. De klus was snel geklaard maar kwalitatief uitstekend werk geleverd

Super zaak, top geholpen

Zojuist voor advies in deze zaak geweest. Meneer heeft ons erg goed geholpen én voorzien van het juiste advies. Echte vakmensen! Hier komen wij zeker terug.

Parket schuren kosten

We zijn graag zo transparant mogelijk over onze prijzen. We werken met heldere offertes, die we binnen een dag voor je kunnen opstellen: zo weet je altijd van tevoren waar je aan toe bent. Wat jouw parket schuren gaat kosten, is onder meer afhankelijk van de oppervlakte van je vloer, van de staat van de vloer en de gewenste behandeling. Geef jouw wensen dus zo duidelijk mogelijk door, dan maken we graag een heldere prijsopgave voor je!

Meer informatie

Heb je een vraag over het schuren van je parketvloer? Wil je meer weten over onze technieken, of vraag je je af of jouw parket schuren überhaupt nog zin heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. We komen graag bij je op locatie om je vloer te inspecteren, en laten je graag de mogelijkheden zien voor jouw parketvloer. En bij andere vragen kun je ons ook telefonisch of via e-mail bereiken!

Offerteformulier parketvloer schuren

STAP 1: Specificaties