Houten vloer onderhoud

Een mooie houten vloer verdient regelmatig onderhoud. Niet alleen door wekelijks schoonmaken geef je je vloer de aandacht die hij verdient, ook een goede opfrisbeurt kan wonderen doen voor je vloer. Nadat je geïnvesteerd hebt in een houten vloer, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Multivloer Emmen kan je daarbij helpen!

Onze ervaren parketteurs weten precies hoe je het allerbeste uit jouw vloer kunt halen. Vraag vandaag nog een offerte aan voor jouw houten vloer onderhoud, dan komen we binnen 24 uur bij je terug met een prijsopgave!

 • Onderhoud op maat
 • Ervaren, inhouse parketteurs
 • Professionele apparatuur
 • CBW-erkend
 • Advies over verder dagelijks onderhoud

Waarom is onderhoud belangrijk voor je houten vloer?

Als je jaren en jaren van je houten vloer wilt genieten, is regelmatig onderhoud onmisbaar. Zonder enige liefde en aandacht slijt je houten vloer meer dan je lief is en kunnen er doffe plekken, verkleuringen of andere slijtagemarkeringen ontstaan. Terwijl je met licht onderhoud zoveel meer uit je vloer kunt halen! Daarnaast is het een goed idee om je houten vloer eens per zoveel jaar een wat grondigere onderhoudsbeurt te geven. Daarmee verleng je de levensduur nog wat meer!

stofvrij houten vloer schuren

Onderhoud afgestemd op jouw type vloer

Welk type onderhoud het beste past bij jouw vloer, is afhankelijk van de manier waarop hij behandeld is. Een geoliede houten vloer heeft heel ander onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een gelakte houten vloer. Wat jouw vloer precies nodig heeft voor een stralend uiterlijk, weten onze specialisten precies: jouw vloer verdient het om maatwerk onderhoud te krijgen.

kanten schuren vloer

Onderhoud houten vloer olie

Een houten vloer die behandeld is met olie, is in principe goed beschermd tegen vuil en vlekken. De olie werkt van binnenuit en vormt een water- en vuilafstotende laag. Over verloop van tijd raakt het hout echter minder verzadigd met olie, waardoor vuil en vlekken opnieuw de kans krijgen om het hout aan te tasten. Door ons de vloer intensief te laten reinigen en te laten voorzien van een nieuwe laag onderhoudsolie, ziet je vloer er weer als nieuw uit. We kunnen dit in korte tijd voor je realiseren met onze vakkundige boenmachines.

 • Eens in de 2-3 jaar: intensief laten reinigen
 • Eens in de 2-3 jaar: opnieuw in de onderhoudsolie

Liever persoonlijk advies?

KOM LANGS OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Onderhoud houten vloer wax

Onderhoud van een houten vloer die in de wax of in de hardwax staat, werkt anders dan bij een geoliede vloer. De wax vormt een laag bovenop het hout en moet eigenlijk eens tot tweemaal per jaar in de onderhoudswas wordt gezet. Na 4-5 jaar zal de waxlaag dermate aangetast zijn dat het slim is om de vloer te laten polijsten en opnieuw in de wax te laten zetten. Al deze werkzaamheden kan Multivloer snel voor je realiseren met onze professionele apparatuur.

 • 1 of 2 keer per jaar: onderhoudswas
 • Na 4-5 jaar: polijsten en opnieuw in de wax zetten

Onderhoud gelakte houten vloer

Een gelakte houten vloer heeft in principe weinig onderhoud nodig: de harde toplaag is goed bestand tegen vocht en vlekken en behoudt met alleen stofzuigen en dweilen vaak zijn oorspronkelijke uitstraling. Sommige mensen kiezen ervoor om hun vloer op te frissen door en polish aan te (laten) brengen. Maar is er sprake van schade? Dan is de enige manier om de vloer bij te werken om de gehele vloer opnieuw te schuren.

 • Opfrissen: behandelen met een polish
 • Bij schade: opschuren en opnieuw lakken

Intensiever onderhoud van je houten vloer

Soms is onderhoud alleen niet genoeg om jouw houten vloer weer te laten stralen. Bijvoorbeeld door ouderdom, of als er op één of andere manier grotere schade is ontstaan aan vloer. Wat het probleem ook is, wij weten altijd een oplossing en laten je aan het einde van de rit altijd achter met een prachtige houten vloer. Of dat nu een intensieve reparatie of misschien een complete vervanging van je vloer betekent, Multivloer Emmen helpt je!

Wat kost houten vloer onderhoud?

Wat het onderhoud van jouw houten vloer precies kost, is afhankelijk van de gewenste behandeling, de staat van de vloer en het aantal vierkante meters dat we voor je gaan onderhouden. Gelukkig kunnen we snel voor je inschatten hoe het kostenplaatje er precies uit gaat zien. Vul binnen 2 minuten ons online offerteformulier in, dan ontvang je binnen 24 uur een gedetailleerde prijsopgave van ons terug!

Wat kun je zelf doen aan houten vloer onderhoud?

Naast de grotere onderhoudsbeurten is gewoon dagelijks of wekelijks onderhoud ook een belangrijk onderdeel van je houten vloer onderhoud. Als je een vaste routine ontwikkelt waarin je vuil als zand en kruimels regelmatig verwijdert, zul je zien dat je vloer veel langer mooi blijft. Ook een licht vochtige reiniging is erg belangrijk om vlekken op je vloer te voorkomen. Daarnaast geven we je nog wat simpele tips om je vloer eenvoudig mooi te houden.

 • Regelmatig stofzuigen, vegen met zachte bezem of wissen
 • Wekelijks dweilen met een goed uitgewrongen doek
 • Geen groene zeep, allesreiniger, ammoniak, azijn of andere agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken
 • Gemorste vloeistoffen niet te lang laten liggen
 • Viltjes onder meubels aanbrengen die vaak verschuiven

De voordelen van Multivloer Emmen

Laat je je houten vloer onderhoud uitvoeren door Multivloer Emmen, dan weet je zeker dat je te maken met ervaren professionals met een passie voor houten vloeren. Wij hebben er plezier in om jouw vloer weer de uitstraling te geven die hij verdient!

 • Altijd het beste voor jouw houten vloer
 • Al 30 jaar dé specialist in het onderhoud van houten vloeren
 • Uitsluitend werkzaamheden door eigen parketteurs
 • Eerlijk advies, indien gewenst op locatie
 • Heldere, scherpe prijsopgave binnen 24 uur
 • Snel voor jou aan de slag

Advies over het juiste onderhoud

Wil je eerst van ons horen welk onderhoud jouw houten vloer zou moeten krijgen? We plannen graag een vrijblijvend gesprek met je in om te kijken wat jouw vloer nodig heeft. Daarvoor komen we graag bij jou op locatie, zodat we de vloer goed kunnen inspecteren! Neem gerust eens contact op voor het plannen van een afspraak en een uitgebreid onderhoudsadvies.

Offerteformulier

Specificaties